Datum registrace: 27. 01. 2011
vestaj
Sebekoučink
Váš nezaplacený cyklus byl automaticky zrušen dne 8. 8. 2020. Pro pokračování v Sebekoučinku si založte nový cyklus.
Počítadlo pohybu
| Můj pohyb | |
|---|---|
| Chůze: | 0 km | 
| Kolo: | 0 km | 
| Cvičení: | 0 h 0 min | 
| Všichni uživatelé | |
| Chůze: | 143757.57 km | 
| Kolo: | 67291.75 km | 
| Cvičení: | 5972 h 31 min | 
Stob skupiny
Získané body
vestaj
Jak psát blog?Nechuť k brokolici
10. 03. 2011
										Musím se vám přiznat, že brokolici prostě nemusím. Květák ano. Protože vím, že je zdravá, tak jsem si řekla, že se pokusím s tím něco udělat.
Vznikl z toho následující receptík:
Uvařila jsem brokolici a zvlášť bramboru ve slupce. Na pánvičce jsem podusila pórek, žampiony, okořenila a pak přidala vařenou brokolici.
Do zapékací misky jsem nakrájela na kolečka bramboru, navrsila směs a zalila 2 vejci. Pak jsem navrch přidala plátek aidamu.
Jo, jo. Určitě se takhle můžeme s brokolicí potkávat častěji.
		
			Vznikl z toho následující receptík:
Uvařila jsem brokolici a zvlášť bramboru ve slupce. Na pánvičce jsem podusila pórek, žampiony, okořenila a pak přidala vařenou brokolici.
Do zapékací misky jsem nakrájela na kolečka bramboru, navrsila směs a zalila 2 vejci. Pak jsem navrch přidala plátek aidamu.
Jo, jo. Určitě se takhle můžeme s brokolicí potkávat častěji.
							Hodnocení (7 hlasů):
						
									
					Komentáře je možné psát až po přihlášení.
10. 03. 2011  21:11
				           irena66
				           Ještě vyzkoušej brokolicovou polévku - recept má Jonasek ve svém blogu :-) - je to jednoduché a rychlé. Třeba ti v rozmixovaném stavu bude víc chutnat :-)
				         10. 03. 2011  17:36
				           
				           Díky za rady, to by v tom byl čert, abychom si nepadly do noty. Tu mikrovlnku zkusím.
				         10. 03. 2011  17:09
				           
				           Holky, a já s láskou vzpomínám na jednu hospodu, kam jsme chodívali z práce na oběd - bohužel změnila provozovatele, takže mám utrum. To byla velká růžice brokolice vařená v páře a k tomu "brambora z pece". Velká pečená brambora, před podáváním zvrchu nakrojená a zalitá kysanou smetanou s česnekem a bylinkami a navch byl proužíček opečené anglické slaniny. MŇAM! Zkoušela jsem to několikrát doma napodobit, ale brambora pečená v peci je v elektrické troubě nedostižitelná... Překoná ji jen brambora z popela...
				         10. 03. 2011  17:04
				           
				           Já mám na brokolici novou fintu: opláchnu ji, dám na talíř , když si vzpomenu lehce osolím a šup s ní do mikrovlnky - chuť je stejná jak povařená v páře akrom talíře žádné nádobí ;-)
				         10. 03. 2011  17:03
				           
				           Tak já mám teda brokolici ráda.Mám ji dost často a kam to jen trochu jde, ji šoupnu :-)
				         10. 03. 2011  17:03
				           
				           Vyzkoušela jsem i recept z databáze receptů STOB, dost podobné a taky výborné! U nás ji dřív nemusel manžel ale zapečená s vejci mu chutná :o)
				         10. 03. 2011  16:46
				           
				           Já jí mám docela ráda,ale taky jen krátce vařenou v páře,aby byla pěkně pevná.Ta blátivá,třeba v polévce mi moc nejede :-)
				         10. 03. 2011  16:41
				           
				           Vestaj, mě dřív taky moc "nejela", ale už jsme si na sebe zvykly, dnes ji mám i radši než květák (kromě placiček!) - nejlepší je povařit ji jen hodně krátce (pár minut, 3-4 podle velikosti růžiček) a potom okamžitě propláchnout studenou vodou. Teprve potom podávat nebo dál zpracovávat (zapéct atd.) Ještě lepší je vařená v páře. Když při vaření moc změkne anebo se včas neochladí, což má podobné následky, tak je potom moc blátivá a ještě ošklivě nahnědlá. 
				         vestaj
Aktuality
Ankety
Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

				                    





